Snel verzonden, ready-to-play op 1 minuut, eindeloos vaak gespeeld

Snel verzonden, ready-to-play op 1 minuut, eindeloos vaak gespeeld.
home
spellen
winkelwagen
account

Aanpassings­vermogen, een skill voor het leven

Je flexibel kunnen aanpassen aan verandering is een essentiële vaardigheid die je elke dag opnieuw nodig hebt. Een vaardigheid die je al op jonge leeftijd kan beginnen te oefenen.

Onze spelletjes helpen daarbij, door te focussen op de 6 verwerfbare componenten van aanpassingsvermogen, die we verweven in leuke, toegankelijke en creatieve spelmechanismes.

Boost your adaptability
USP
Boost your adaptability
Vaardigheden arrow up

Alle Flexiq Games boosten deze

6 Flexiq Vaardigheden

Focus & herfocus

FlexiQ-spellen leren je hoe je je aandacht goed kan richten op iets (focus), maar ook dat je je aandacht kan verschuiven naar een nieuw ‘point of interest’ (herfocus). Het richten van je aandacht, vasthouden en heroriënteren naar een voorafbepaald doel heb je overal nodig: op school om iets te leren, in het verkeer, op je werk, als je leest, …

Focus & herfocus

Verbindingen maken

Linken leggen zorgt ervoor dat je stukjes informatie met elkaar verbindt tot nieuwe informatie of tot een groter geheel. Wat je ziet, hoort, begrijpt, onthoudt, doet of moet doen, kan je samenbrengen om nieuwe oplossingen of strategieën te vinden. Je kan je makkelijker aanpassen aan nieuwe situaties en steeds weer andere en betere oplossingen uitproberen.

Van perspectief wisselen

In het oplossen van problemen en het spelen van spelletjes, maar ook in je sociaal leven moet je je voortdurend aanpassen aan andere omstandigheden en uitgangspunten. Aanpassingsvermogen betekent dus dat je je kijk op de dingen, je aanpak of je mening bijstelt om tot andere, creatieve en meer succesvolle oplossingen te komen.

Van perspectief wisselen
Meerdere opties overwegen

Meerdere opties overwegen

Niet alles kan je altijd meteen oplossen. Gissen en missen leidt vaak tot niks. Een belangrijk kenmerk van aanpassingsvermogen is dat je meerdere mogelijkheden kan bedenken en tegen elkaar kan afwegen. Wat werkt en wat werkt niet? Ook dit is iets wat je in je professioneel, sociaal en educatief leven continu nodig hebt.

shape light blue

Werkgeheugen trainen

Je werkgeheugen is een machtige functie in je hersenen die je in staat stelt om stukjes informatie, waarnemingen of iets wat je uit je geheugen opdiept, lang genoeg vast te houden tot je er net dat mee gedaan hebt, wat je wilde bereiken. Vergroot het volume van het RAM-geheugen in je hoofd met de spellen van FlexiQ.

Werkgeheugen trainen
Probleemoplossend denken

Probleemoplossend denken

Probleemoplossend denken is meer dan zomaar een oplossing bedenken. Het vraagt creatief denken, mogelijkheden overwegen, redeneren en opbouwen van mogelijke strategieën en logisch denken om complexe problemen of vragen op te lossen. Of het nu thuis, op je werk of op school is, je doet het in stappen die allemaal hun rol hebben.

Welke extra vaardigheid wil jij versterken?

Naast de 6 FlexiQ-skills oefen je met onze spelletjes ook een heleboel andere belangrijke basisvaardigheden. Filter hieronder op de vaardigheden die jij wilt verbeteren en vind meteen jouw ideale spel.

Vaardigheden
Alle vaardigheden
Vaardigheden
shape light blue
Vaardigheden arrow down

Fun-first spelletjes voor
jonge gamechangers

Vaardigheden shape wist je dat v2

Wist je dat…?

Mensen met een groot aanpassings­vermogen de neiging hebben te experimenteren? Aanpassingsvermogen = openstaan voor het uitproberen van nieuwe ideeën. Een flexibele denker zegt niet snel: “We doen het zo, want zo hebben we het altijd gedaan”.